Sundsvallsutställning

Torsdag morron beslöt vi oss för att göra en fjälltur för att kolla om det möjligen fanns några mogna hjortron.

Vädret var toppen lagomt varmt och lite vind. Ingen mygg!

Det ärganska långt och uppför att gå, men det gick faktiskt ganska lätt.

Vi hade naturligtvis hundarna med och dom var som vanligt lösa. Från början hittade vi inte så många bär, men efter en stund kom vi på ett ställe som var bra. Vi plockade var sin hink på ca 5 kg. Det går ju inte mäta hjortron i liter, dom sjunker ju ihop så det blir ingen ökning i hinken hur länge man än plockat tycks det. Men vi vägde när vi kommit hem, så tillsammans plockade vi 10 kg.

Hundarna sprang på blötmyren tills dom blev rätt trötta, men inte värre än att det gick att göra ett race rätt som det var.

När klockan började närma sig 15.00 beslöt vi att vända hemöver. Det är ju en bit att åka. Men det blev en perfekt dag.

Sedan återstod det bara att rensa bären. Det har vi hållit på med i tre dagar då dom mognar eftersom dom som inte var helt mogna när vi plockade dom.

Nu är alla mylta infryst och jag kokade  det sista i dag som inte var mylta. Det var 1 kg.

 

Snart har sommarn gått och det har inte varit en enda varmperiod.

Ingvar har slutat med sytostatikan och mår väl efter omständigheterna bra. Han har en del biverkningar efter behandlingen fortfarande och det sägs att det kan ta tid att försvinna. Själv har jag ju blivit 100 % bra efter min höftoperation.

Det är jättesent ute i trädgården, pionerna blommar nu i augusti, nästan en månad senare än vanligt.

Vi var och kollade efter bär i förra veckan och blåbären var inte riktigt mogna, det var för mycket kart fortfarande.

Men vi plockade ju blåbär i september i fjol så det finns tid till bärplockning.

 

I dag den 8 maj 2017 blir Toras 10 valpar 5 år.

 

 

Tog med båda hundarna och for nertill Sundsvall i söndags. Jag skulle ställa Julia men måste ju ha Tora med då jag  är ensam hemma.

Det gick bra att ha Tora i bilen då det var mulet och ganska kyligt. Vi gick nästan sist i ringen, det var bara två hundar efter oss. 11 västgötaspetsar var anmälda men bara 10 kom och vi var sist av dom.

Maggan var ju också där men hon hade åkt ner på fredag em då hon också ställde i Bergeforsen på lördag, rasspecial. 

Julias resultat finns på hennes sida. Maggan vann både 3 BT och dubbelt veteran. Både hanne och tik. Jätteroligt.

Jag for in på IKEA innan hemfärd och åt middag, då slapp jag ju det vid hemkomst.

8 augusti 2016.

I lördags var jag till Svenstavik på utställning. Jag ställde Tora som inte var i utställningskondition, men det är inte Julia heller , så jag tyckte att att någon måste jag ha med mig.

Det som var jätteroligt var att Jackdow´s Birger Bärnsten blev champion. Det var tredje valpen i min uppfödning som blev champion.

På söndag var jag till Karin i Holm och plockade blåbär.

Så i dag har jag klippt gräs och rensat blåbär, bl.a.

Ingvar blir sakta bättre.

 

 

 

 

6 juli 2016

Det blev ett långt uppehåll, vilket beror på sjukdom i familjen. Vi har haft det jobbigt och har så även nu. Det som gjort det lite bättre är att det varit en fin vår och försommar, många fina dagar. Det blir nog ingen valpkull detta år, det är för osäkert hur det ser ut framöver för att jag skall våga ta det beslutet.

Har anmält Tora till utställningen i Svenstavik. Julia är så urfälld att hon är inte i utställningsskick.

Har gått kurs i Nose Work med Julia, hon var jätteduktig och tyckte det var roligt. Får se om jag fortsätter. måste träna här hemma.

 

 

 

 

9 maj 2016

Vi har varit på rasspecial i Vårgårda. Över 190 anmälda hundar. Många tikar. På kvällen middag. Västgötaspetsklubben firade 40 år. Jättetrevligt att träffa alla "gamla" bekanta.

Jag ställde inte någon hund. Julia urfälld och Tora har ju varit hos vet så hon är rakad lite här och var.

Men vi hade fint väder och kunde kolla in alla fina hundar.

På fredagen testade Julia vallning, det gick lite bättre än i fjol men hon kunde inte fokusera på vallningen utan skulle till Tora. Nästa gång vi testar har vi bestämt att en av oss åker och ingen Tora med.

 

 

 

 

 

 

Oktober 2015

Det är länge sedan det var så lite aktiviteter här hemma. Det beror ju på att jag inte kan göra så mycket då jag har så stora besvär från min höft.

Hade ju tänkt para Julia i höst, men dels så har hon inte löpt ännu och sedan tror jag det blir svårt då jag skall opereras, men inte vet när.
Julia har ju ärvt sin mors ojämna löp. Ibland är det 7 månader men rätt som det är så blir det 11 månader mellan löpen. Då är det svårt att planera.
Just nu är det 8 månader sen hon löpte sist.
 
 
1 augusti 2015   

Lördagens aktivitet var utställning.

Julia är pälslös, i och med att jag anmälde henne började håren falla, nu är det mycket tunt. Så henne hade jag inga förhoppningar om. Hon fick exelent och fin kritik men inget mer.

Tora skulle Ingvar gå med, men det blev rena pannkakan. Hon bara skuttade och levde om. Hon skulle ju till mig. Dom är ju båda champion så dom ställs ju mot varandra. Jag tog Tora sedan och då gick det lite bättre. Kim var där med två fina tikar plus Flora som Kari har så det blev 4:e bästa tik för Tora. Men det är o.k. hon är inte bättre än dom som slog henne. 

 

Senaste kommentarer

11.11 | 18:04

Hej, vi funderar på en valp till sommaren. Vore trevligt att få ringa dig och prata om era hundar. Kan jag få ditt telefonnummer?

...
06.10 | 23:00

Saknar min fina hund Äskil som inte längre lever sen några år tillbaka!
Pappa till många fina hundar.

Kramar från Äskils mini matte Isabelle Sandström

...
19.06 | 19:55

valparna är jättegulliga

...
13.01 | 19:21
har mottagit 1
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS